درونگرایی چیست؟
مقالات
درونگرایی چیست؟
1403/02/09 نویسنده : روان بوک

درونگرایی چیست؟

درونگرایی چیست؟
در نظریه‌های مختلف تعاریف متفاوتی از درونگرایی شده است.
1. درون گرایی در اندیشهٔ یونگ
در نظریه یونگ درونگرایی و برونگرایی بر اساس نگرش ما در مواجهه با دنیای درون و بیرون تفکیک می‌شوند. یک فرد درونگرا در مواجهه با دنیای بیرون سعی می‌کند از آن فاصله بگیرد اما مواجهه با دنیای درون برای او خوشایند و لذت‌بخش است. در واقع در نظریه یونگ دنیای درون برای یک فرد درونگرا منبع انرژی است و ارتباط با دنیای بیرون از این انرژی می‌کاهد.
2. تعریف درونگرایی در نظریه پنج عاملی شخصیت
این نظریه برخلاف نظریه یونگ که مبتنی بر دوگانگی و دوقطبی است یک طیف مشخص می‌کند و شما را در جایی از آن طیف قرار می‌دهد. در واقع در نظریه یونگ شما یا برونگرا هستید و یا درونگرا اما در نظریه پنج عاملی شما می‌توانید درجات مختلفی از درونگرایی و برونگرایی را داشته باشید و درونگرا، میان‌گرا و یا برونگرا باشید. شاخص برونگرایی یکی از پنج شاخص این نظریه است و شما هر چه اجتماعی‌تر و گرم و صمیمی‌تر باشید و بیشتر با محرک‌های بیرونی عجین شوید برونگراتر هستید. در واقع در این نظریه هر چه برونگرایی شما کمتر باشد، درونگرایی شما بیشتر است.
حال قبل از اینکه به سراغ ویژگی‌های افراد درونگرا برویم لازم است که ذکر کنیم که بر شمردن ویژگی‌های مختلف برای افراد درونگرا و برونگرا کاری بس ظریف و خطرناک است و خیلی محتاطانه باید در این زمینه رفتار کرد. در واقع هیچ فردی کاملاً درونگرا و یا کاملاً برونگرا نیست و این افرادی درونگرا یا برونگرا را مستعد رفتارهایی می‌کند که ما تصورش را نداریم و این ممکن است آن‌ها را در معرض قضاوت‌های بی‌رحمانه‌ای قرار دهد. یونگ می‌گوید: «هیچ فردی کاملاً برونگرا و یا کاملاً درونگرا نیست و چنین فردی احتمالاً در تیمارستان یافت می‌شود» که البته من فکر می‌کنم چنین فردی حتی در تیمارستان هم یافت نمی‌شود. در واقع ما باید بدانیم که هیچ فردی مطلقاً درونگرا یا مطلقاً برون‌گرا نیست و هر فرد دارای درجاتی از برونگرایی و درونگرایی است. در واقع زمانی که از افراد درون گرا صحبت می‌شود منظور افرادی هستند که درصد درون‌گرایی‌شان به برونگرایی‌شان می‌چربد.

خصوصیات اخلاقی افراد درونگرا
تعدادی از عوامل به شکل‌گیری تیپ شخصیتی درونگرایی کمک می‌کنند و این عوامل در واقع می‌توانند ویژگی‌های افراد درونگرا باشند. البته باید عنوان کنیم که، هیچ دو درونگرایی دقیقاً شبیه هم نیستند. اما اگر با موارد زیر برخورد کردید، بدانید که شخص مقابل شما فردی درونگرا است:
درونگراها به زمان زیادی برای خودشان نیاز دارند
آیا تنهایی را راهی عالی برای رسیدن به سلامت فکر و جسم می‌دانید؟ اگر پاسخ شما بله است، باید بدانید که دورنگراها نیز همین فکر را دارند و فکر به یک شب آرام در خانه برای آنها بسیار لذت بخش است؛ چه از این زمان برای استراحت استفاده کنند و چه خود را با تماشای فیلم سرگرم کنند، در هر صورت از این موقعیت برای رسیدن به سلامت روح و جسم استفاده می‌کنند.
اگر اختصاص دادن زمان باعث رسیدن به آرامش و آسودگی می‌شود و نه ناامیدی و استرس، احتمالاً بیشتر درونگرا هستید تا برونگرا.
معاشرت زیاد آنها را خسته می‌کند
اینکه افراد درونگرا از تعاملات اجتماعی متنفرند و به طور کامل از آن اجتناب می‌کنند، اصلا درست نیست. افراد درونگرا نیز می‌توانند مانند برونگراها در اجتماعات شرکت کنند، اما مدت زمان به دست آوردن انرژی از دست رفته آنها در اجتماعات از افراد برونگرا بیشتر است.
اینکه روز جمعه خود را با جمعی از دوستان بگذرانید و از آنها انرژی بگیرید، در افراد درونگرا وجود ندارد و آنها ترجیح می‌دهند تا این انرژی را در خلوت خود به دست آورند.
عملکرد آنها به تنهایی بهتر است
صرف کلمه “پروژه گروهی” ممکن است برای هر شخصی دلهره آور باشد، اما اگر کار به صورت تیمی را به طور خاص خسته کننده و نفرت انگیز می‌دانید، مطمئناً می‌توانید خود را یک درونگرا بدانید.
افراد درونگرا به صورت تنها کارایی بالاتری دارند و راحت‌تر می‌توانند فکر و دانش خود را جمع و جور کنند. البته، این لزوماً به این معنا نیست که آنها در کنار آمدن با دیگران مشکل دارند. زمانی که افراد درونگرا به تنهایی کار می‌کنند، راحت‌تر می‌توانند تمرکز کنند. این در مورد سرگرمی نیز صدق می‌کند؛ افراد درون‌گرا اغلب سرگرمی‌های انفرادی مانند مطالعه، کاردستی، بازی یا باغبانی را انتخاب می‌کنند.
از کشمکش بیزار هستند
تعاملات روزمره به خودی خود خسته کننده و کسل کننده هستند؛ حال تصور کنید که این حال در موقعیت‌هایی که در آنها کشمکش وجود دارد، به چه صورت است؟
برخی شواهد حاکی از آن است که افراد درونگرا نسبت به ارزیابی و انتقاد منفی حساسیت بیشتری دارند. آنها وقتی می‌بینند که کسی با حرف آنها مخالفت می‌کند و نظر منفی درباره حرف‌های او دارد، کمی سخت است که نظر خود را به اشتراک بگذارند و به همین خاطر در این موارد ساکت‌ترین افراد هستند. یکی از مهم‌ترین دلایل این سکوت نیز این است که آنها سعی می‌کنند که از کشمکش‌ها و تعارضات دور باشند.
در انتخاب نقش و شغل بسیار محتاط عمل می‌کنند
شاید برای شما مهم نباشد که در تیم‌های بزرگ کار کنید و یا سمت شغلی بسیار بزرگی داشته باشید؛ افراد درونگرا معمولا ترجیح می‌دهند که به عنوان عوامل پشت صحنه فعالیت داشته باشند و کار گزارش‌دهی را به دیگر افراد واگذار می‌کنند. افراد درونگرا معمولا دوست دارند تا از مرکز توجه دور باشند و به همین خاطر، تمایل دارند تا کاری را انتخاب کنند تا در آن نیاز به سخنرانی و گزارش‌دهی نباشد.
آنها زمان زیادی را صرف تفکر می‌کنند
افراد درونگرا قبل از اینکه کاری را شروع کنند، در ذهن خود تمام بایدها و نبایدهای آن کار را بررسی می‌کنند. آنها به زمان بیشتری برای پردازش اطلاعات و سنجش دقیق گزینه‌ها، هنگام تصمیم گیری نیاز دارند. آنها همچنین قبل از خرید،‌ گزینه‌های مختلف را بررسی می‌کنند و بعد تصمیم نهایی را می‌گیرند.
درونگراها حلقه دوستان نزدیک خود را دارند
بسیاری از درونگراها فقط دایره کوچکی از دوستان دارند، اما این به این دلیل نیست که نمی‌توانند دوست پیدا کنند یا از مردم متنفر باشند. تحقیقات نشان می‌دهند که درونگرا به داشتن روابط با کیفیت بالا بسیار اهمیت می‌دهند و به همین دلیل، دایره دوستان آنها بسیار کوچکتر از برونگراها است.
اگر فردی درونگرا هستید، ممکن است ترجیح دهید تا تنها چند دوست نزدیک و صمیمی داشته باشید تا اینکه جمعی از دوستان اطراف خود داشته باشید که تنها دوستان معمولی به شمار می‌آیند. به هر حال، شما نسبت به یک فرد برونگرا به زمان بیشتری برای خود نیاز دارید، بنابراین احتمالاً زمان کمتری برای برقراری ارتباط و قرار گرفتن در جمع دوستان را دارید.
درونگراها به افراد اطراف خود بسیار دقت می‌کنند
تماشای آنچه در اطراف درونگراها می‌گذرد، می‌تواند بینش بیشتری نسبت به دیگران به آنها بدهد و سرنخ‌هایی از شخصیت و ترجیحات آنها ارائه دهد. به این ترتیب، آنها شنوده خوبی هستند و می‌توانند در درک زبان بدن و علائم و احساسات دیگر افراد مهارت بالایی داشته باشند.
این ویژگی باعث می‌شود که در مورد دیگران بیشتر بیاموزند، که توانایی آنها برای حمایت عاطفی از دیگر افراد را در یک فرد درونگرا تقویت می‌کند.
درونگراها نوشتن را به صحبت کردن ترجیح می‌دهند
اگر فکر صحبت کردن در مورد افکار شما را آزار می‌دهد، اما نوشتن برای شما بهترین گزینه است، می‌توانید مطمئن باشید که فردی درونگرا هستید.
بسیاری از افراد درونگرا قبل از صحبت کردن، وقت می‌گذارند تا با دقت فکر کنند؛ بنابراین، ممکن است برای آنها مشکل باشد که در مورد هر چیزی سریع نظر بدهند. از سوی دیگر، نوشتن به آنها این امکان را می‌دهد که تمام جوانب یک موضوع را در نظر بگیرند و کلمات مناسب را برای بیان خود انتخاب کنند.
آنها افرادی احساساتی هستند
برخی شواهد نشان می‌دهد که افراد درونگرا ممکن است احساسات را شدیدتر تجربه کنند و در مدیریت آن احساسات دچار مشکل شوند. حتی در برخی مواقع، برخی افراد درونگرا در بیان احساسات خود دچار مشکل می‌شوند که این مشکل منجر به افسردگی در آنها می‌شود.
این افراد نسبت به سایرین، نسبت به محیط اطراف خود هوشیارتر هستند و داده‌های بیشتری را دریافت می‌کنند. در تنهایی و انزوا بودن، آنان را از دریافت و پردازش حجم زیادی از اطلاعات دور می‌کند. ازاین‌رو افراد درون گرا سعی می‌کنند به خلوت خود پناه ببرند تا در جمع و در معرض تحریکات قرار بگیرند.

علل درونگرا بودن
برای این که بدانید چرا بعضی افراد درونگرا و برخی دیگر برونگرا هستند، باید فیزیولوژی بدن خود را به خوبی بشناسیم. نحوه‌ی پاسخ دادن بدن شما به محرک‌های بیرونی یک عامل تعیین کننده‌ی مهم در تعیین ویژگی‌های شخصیتی شما هستند. اگر بخواهیم در فیزیولوژی بدن دقیق شویم، باید به سیستم فعال کننده‌ی شبکیه (رتیکولار) بپردازیم. نورون‌هایی در سیستم فعال کننده‌ی رتیکولار (RAS) وجود دارند که بیداری و خواب شما را تنظیم و کنترل می‌کنند. این سیستم همچنین در کنترل میزان اطلاعات دریافتی در هنگام بیداری و هوشیاری هم نقش دارد.
در مورد علل درون گرایی نظریه‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه نظریه هانس آیزنک را بررسی می‌کنیم.
نظریه‌ی هانس آیزنک
طبق نظریه‌ی برانگیختگی هانس آیزنک، افراد در حالت‌های مختلفی برانگیخته می‌شوند. این دسته‌بندی تقریبی عبارت است از:
    ۱۵% مردم نقطه‌ی تحریک‌پذیری پایینی دارند و در سطوح پایینی از تحریک شدن قرار می‌گیرند.
    ۷۰% مردم در میانه‌ی این طیف قرار دارند.
    ۱۵% مردم نقطه‌ی تحریک‌پذیری بالایی دارند و در سطوح بالایی از تحریک شدن قرار می‌گیرند.
طبق نظریه‌ی آیزنک، درون گراها افرادی هستند که نقطه‌ی تحریک پذیری بالایی دارند. در واقع این افراد تمایل به تحریک پذیری بیشتری دارند. از آن جایی که درون‌گراها سطوح بالایی از تحریک‌پذیری را تجربه می‌کنند، تمایل به انجام فعالیت‌هایی دارند که کمتر آن‌ها را در معرض تجربه‌ی تحریک‌شدن قرار می‌دهد.

تفاوت خجالتی بودن و درون‌گرایی
درک این نکته مهم است که درون‌گرایی ضرورتاً به معنی خجالتی بودن نیست. اجتماعی بودن عبارت است از تمایل ضعیف یا قوی بودن با دیگران و ارتباط داشتن با آن‌ها، در حالی که فرد خجالتی از بودن در کنار دیگران احساس ترس، اضطراب و ناراحتی می‌کند. خجالتی بودن به معنی احساس ترس و اضطراب داشتن در جمع است در حالی‌که یک فرد درون‌گرا صرفاً بودن در جمع‌های شلوغ را دوست ندارد.
درونگراها از بودن در جمع‌های کوچک و برقرای مکالمه‌های کوتاه لذت می‌برند. همچنین دوست دارند قبل از صحبت کردن، فکر کنند. تمایل دارند قبل از این که درباره‌ی موضوعی صحبت کنند، از قبل در ذهن خود این موضوع را به طور کامل ‌پردازش کرده باشند.

مزایا و معایب درونگرایی
درونگرایی هم فواید و هم مشکلات زیادی دارد. همچون بسیاری از خصوصیات شخصیتی که دارای نقاط قوت و ضعف هستند، درونگرایی هم نقاط ضعف و قوت خود را دارد. در ادامه برخی از آن‌ها را بررسی می‌کنیم:
ویژگی‌های مثبت درونگرایی
    درونگراها کلمات را با دقت بالاتری انتخاب می‌کنند: هنگام کار کردن با درونگراها این را بدانید که آن‌ها معمولاً صحبت نمی‌کنند، اما هنگامی که شروع به صحبت می‌کنند این کار را بسیار دقیق و خلاصه انجام می‌دهند. حرف‌هایی که می‌زنند قبلاً چندین بار از فیلترهای مختلفی در سرشان عبور کرده است و به قول معروف “شسته و رفته” است.
    تمرکز بالایی دارند: افراد درونگرا به علت تمایلی که به دور ماندن از محرک‌های مختلف دارند، محیطی را برای خود فراهم می‌کنند که تمرکز کردن در آن ساده‌تر باشد. افراد درونگرا تمرکز بالاتری دارند.
    معمولا آرام هستند: شاید برای مثبت در نظر گرفتن این ویژگی نظرها متفاوت باشد. اما کار کردن با افرادی که سکوت می‌کنند و در آرامش کارهای خود را انجام می‌دهند ساده‌تر از کار کردن با افراد پر سر و صداست.
ویژگی‌های منفی درونگرایی
    به اشتباه بی ادب به نظر می‌رسند: در صورتی‌که افراد درونگرا بی‌ادب نیستند، اما در اولین برخورد و یا در جمع‌های شلوغ بی‌ادب و یا بدمعاشرت به نظر می‌رسند.
    ارتباط برقرار کردن با آن‌ها سخت به نظر می‌رسد. درونگراها تلاشی برای برقراری ارتباط با افراد جدید نمی‌کنند، برای همین ارتباط برقرار کردن با آن‌ها سخت به نظر می‌رسد.

نقاط قوت و ضعف افراد درونگرا
نقاط قوت افراد درونگرا
اینکه بدانیم چه نوع شخصیتی داریم، به ما کمک می‌کند تا به رشد برسیم و پیشرفت کنیم. تحصیلات، انتخاب شغل، روابط و زندگی ما به طور کلی وابسته به نوع تیپ شخصیتی ما هستند. وقتی متوجه می‌شویم که دیگران چگونه دنیا را به شیوه‌های بسیار متفاوتی نسبت به ما می‌بینند، راحت‌تر می‌توانیم با آنها تعامل داشته باشیم و آنها را درک کنیم.
در ادامه برای شما نقاط قوت افراد درونگرا را بیان می‌کنیم که در مواجهه با آنها روی این نقاط قوت بیشتر تمرکز کنید.
    با بصیرت و همدلی هستند.
    به خوبی می‌توانند برای خود راهی برای انگیزه گرفتن پیدا کنند.
    رهبرانی متفاوت هستند.
    متفکر هستند.
    درون‌نگر هستند.
    ذاتا نویسنده هستند.
    برای خشنود کردن خود بسیار تلاش می‌کنند.
نقاط ضعف افراد درونگرا
مسلما افراد درونگرا نیز مانند هر فردی دیگری، دارای نقاط ضعفی هستند. برخی از مهم‌ترین نقاط ضعف افراد درونگرا عبارت‌اند از:
    نیاز به تایید شدن دارند.
    بسیار حساس هستند.
    مضطرب و نگران هستند.
    توقف و وقفه را دوست ندارند.
    ساکت هستند.
    از بودن در جمع نفرت دارند.
    غیرقابل پیش بینی هستند.
    برای ادامه کار نیاز به بازیابی انرژی دارند.

آیا بین افسردگی و درونگرایی ارتباط وجود دارد؟
از آن جایی که افراد درونگرا تمایل بسیاری به تنهایی و در خلوت گذراندن وقت خود دارند و یکی از علائم افسردگی هم انزوا و جدا شدن از اطرافیان است، معمولاً درونگرایی آن‌ها با افسردگی اشتباه گرفته می‌شود. البته مطالعات کمی وجود ارتباط بین افسردگی و درونگرایی را نشان داده‌اند. این مطالعات می‌گویند که افراد درونگرا بیشتر احتمال افسرده شدن دارند. همچنین درونگرا ارتباط بیشتری با احساسات دارند و نسبت به برونگراها حساس‌ترند.

باورهای غلط درمورد درونگرایی
یکی از باورهای غلطی که اشاره کردیم یکسان دانستن خجالتی بودن با درونگرایی بود، باورهای غلط دیگری درمورد درونگرایی وجود دارد که به چند مورد از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:
    درونگراها به دیگران علاقه‌ای ندارند: در واقع افراد درونگرا نیز دقیقا مانند سایر افراد از داشتن روابط نزدیک با دیگران بهره‌مند می‌شوند. تفاوت درونگرایی در این است که معمولا افراد درونگرا ترجیح می‌دهند انرژی اجتماعی خود را برای افرادی ذخیره کنند که نیازهایشان را درک می‌کنند؛
    درونگراها اضطراب اجتماعی دارند: درست است که برخی از افراد درونگرا نیز مانند هر فرد دیگری می‌توانند اضطراب اجتماعی داشته‌باشند، اما اضطراب اجتماعی به‌جای اینکه تنها با درونگرایی ارتباط داشته‌باشد، حاصل ترکیبی از ویژگی‌های شخصیتی مانند وظیفه‌شناسی و روان‌رنجوری است؛
    درونگراها خیال‌پردازتر و خلاق‌ترند: خلاقیت ناشی از پذیرش بالا، یکی دیگر از پنج عامل مهم شخصیتی است. افراد درونگرا که سطوح بالایی از پذیرش بالا در برابر تجارب و ایده‌های جدید داشته‌باشند خلاق‌تر خواهند بود، اما این برای همه‌ی افرادی که خصوصیات درونگرایی دارند، صدق نمی‌کند؛
    درونگراها باید برای اجتماعی بودن سخت‌تر تلاش کنند: اگر فرد درونگرایی هستید و از خود رضایت دارید، همچنین احساس نیاز نمی‌کنید که هر یک از عادت‌های اجتماعی خود را تغییر دهید، صرف انرژی برای مجبور کردن خودتان به تعامل با دیگران، در زمان‌هایی که نیاز دارید تنها باشید، احتمالا برای شما صرفا احساس ملالت و استرس به همراه خواهد داشت.

_________________________________________________________

مقالات دیگر

     

     

     

     

نظرات

درج نظر

عبارت امنیتی